sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Cake popseja/kakkutikkareita

Tämä oli minulle uusi löytö, vaikuttavat kyllä etenkin USA:laisten blogien perusteella tosi suosituilta.
Esim. www.bakerella.com sivuilta löytyy niin upeita cake popseja, että nämä kyllä kalpenevat niiden rinnalla. 
Tähän käy mikä vain paistettu kakkupohja tai kuivakakku.
Se hienonnetaan ja siihen lisätään purkillinen (laitoin 200g viiden munan kakkupohjaan) tuorejuustoa.
Laitoin maustamatonta, mutta oman maun mukaan.
Tämä on sikälikin hyvä resepti, että saa käytettyä liian murenevat, vain paloina vuoasta irronneet tms. vähän epäonnistuneet kakut.
Tuo taikina siis sitten jääkaappiin jäähtymään ja sitten siitä pyöritellää pullia, jotka muuten näyttävät ihan lihapullilta ;)
 Sulata pari palaa suklaata mikrossa.
Kastele tikun pää suklaaseen ja työnnä palloon.
Sitten taas jääkaappiin.
Käytin tikkuina puolitettuja varrastikkuja.
Sulata lisää uklaata ja levitä sitä pullasudin avulla palloihin.
Toki tikkarit voi myös dipata suklaaseen, mutta minusta niistä tulee liian makeita niin.
 Dippaa sitten tikkarit nonparelleissa.
Voit myös dipata osan tikkaria eri värisessä suklaassa kun jäähdytät tikkarin välillä.
 Maidottomia cake popseja tein korvaamalla juuston tilkalla kauramaitoa.
Jos soija sopii, löytyy maidotonta tuorejuustoakin.
Tumma suklaa käy maidottomillekin.
Keliaakikoille voi kakun tehdä gluteenittomista jauhoista.
Suklaan voi korvata vaikka marsipaanilla.
 Säilytä valmiit cake popsit jääkaapissa.
Voit myös pakastaa ne.
Ainakin meillä tekivät nopeasti kauppansa neidin synttäreillä :)
Eivätkä ole aikuiseenkaan makuun kauhean makeita.
 


Ei kommentteja: