tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen pinjatakakku

Tässä kiva kakkuvinkki vaikkapa pääsiäisherkuksi.
Tässä on hauska idea myös lasten synttärikakuksi.
Päälliset sekä täytteet voi vaihtaa mihin vain.
Tässä ohjetta kermaiseen persikkakakkuun.
 Kakkupohjaan tulee 6 munaa ja 2.25dl sokeria,joita vatkataan kuuden minuutin ajan vaahdoksi.
Taikinaan lisätään varovasti vatkaten keskenään sekoitetut kuivat aineet: 2.25dl vehnäjauhoja, 0.75dl perunajauhoja ja 1.5tl leivinjauhetta.
Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 50min 175 asteessta.
Jäähtynyt kakkupohja leikataan kolmeen osaan.
Keskelle tehdään pyöreä reikä läpi kaikkien kerrosten vaikkapa juomalasilla.
Laitoin ensimmäiseen väliin suklaamoussea ja toiseen valkosuklaamoussea.
Pussin ohjeen mukaan tein, mutta maitoa laitoin melkein puolet vähemmän kuin ohjeessa.
Tässä kuvassa on kaksi väliä täytettyinä.
 Kolmas eli viimeinen osa päälle ja sitten karkkeja tuo reikä täyteen.
Käytin pääsiäisrakeita, mutta muutkin pienet ja pyöreät/soikeat käyvät hyvin.
 Sitten reikä peitetään lasilla otetulla palasella, joka on yhden pohjalevyn paksuinen.
 Päälle ohut kerros kermavaahtoa.
Persikanpuolikkaita leikkasin ohuiksi viipaleiksi ja asettelin niin, että niistä tulee vähän keltaisen ruusun näköinen kuvio.
 Kuvion tekeminen aloitetaan siis keskeltä ja edetään ympyrä kerrallaan.
 Reunoille pursotin kermavaahtoa (kakkuun meni sitä n.5dl) ja lopuksi vielä kermavaahtoruusukkeet kiertämään päällistä.
 Vähän lakritsiströsseliä vielä koristeeksi.
Kakkua leikatessa sisältä paljastuu makea yllätys :)
 Herkullisia kakkuhetkiä Sinulle :)

PS: Idean kakkuun sain täältä :)





2 kommenttia:

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Onpa mahtava kakku ja täynnä yllätyksiä ;)

Sari kirjoitti...

Tuo oli minustakin tosi kiva kakkuidea ja hyvän makuinenkin :) Päällisen voi tehdä hyvin yksinkertaisenkin ja silti on makea sisus :)