torstai 24. tammikuuta 2013

Neuloosia ja leipomuksia

Tänne upouuteen blogiinkin olisi kiva ehtiä ...
Mutta paha neuloosi vaivaa eikä tuota kutomista vain malta lopettaa ;)
Vähän tämäntyyppistä on nyt syntymässä, laitan kuvia kun valmistuvat. Mutta tässä parin viikon ikäisiä siilitumppuja. Pikkuiset vielä tuossa odottelevat käyttäjälleen päätymistä, isommat ovat ´kuopustytöllä käytössä ja kovin suositut myös kavereidensa keskuudessa. Tumpuillaan on jopa nimet sekä kummeja koulussa ;)
Kahdelle kaverilleen tässä teen samantyyppisiä vähän muokattuina. Toinen kaverinsa tuli meille yökylään tänään, joten vähän salaa niitä olen illasta kutonut. Tytöt onneksi viihtyvät hyvin barbi- ja hevosleikeissään yläkerrassa, joten kovin monta kertaa ei ole lapasia tarvinnut piilottaa.
 
 
 
Tässä sitten leipomus-aiheinen kuva,  kun vanhemmalla tytöllämme oli nimipäivä tässä vähän aikaa sitten. Hän on oikea heppatyttö. Kakussa on tavallinen sokerikakkupohja, välissä ja päällä Dr Oethkerin suklaamoussea, johon lisätty nestettä vähän ohjetta vähemmän. Välissä myös mangohilloa. Hyvää oli :) Ensi kerralla kokeilen väliin mustikka- tms. marjahilloa. Tuota moussea on myös valkosuklaisena, joka varmaankin olisi myös hyvää.
No onneksi meillä on tässä synttäreitä kevään mittaan tulossa :)
 
 
Kyllä minä tänäänkin leivoin.
On niin mukava toisinaan tehdä pullaa valmiiksi koulusta palaaville lapsille. Sitten siinä jutustella samalla kunkin koulukuulumiset kun yksi kerrallaan palailevat.
Tänään leivoin pitkästä aikaa rusinapullia.
Taikinassa tavanomaisten aineiden lisäksi kaurahiutaleita ja vaniljasokeria. Nam :)
 
 
Ja sen verran mainosta, että tuo taustalla oleva Tupperwaren taikinakulho on oikeasti hyvä. Siinä taikinasta tulee aina niin pehmeä. Ja kansi poksahtaa ylös kun taikina on tarpeeksi kohonnut.
 
 
Tulppaanit ovat niin ihania näin keväällä. Tai ainakin kevättä kohti mennessä.
Lähikaupassamme niitä myydään niin aina silloin tällöin tulee ostettua.
 
 
Nyt täytyy alkaa miettiä iltapalaa.
Mies on työreissussa Espoossa ja varmaan pian myös sieltä kotiutuu.

Ei kommentteja: